workimg

Novi uređaj: YubiKey 5C NFC

Poštovani korisnici,

Yubico porodica je bogatija za još jedan vrhunski uređaj, YubiKey 5C NFC, prvi sigurnosni ključ koji sadrži dvostruke USB-C i NFC konektore, pored više protokola za provjeru autentičnosti, uključujući PIV za prijavu putem pametne kartice. Mnogo je razloga zašto ćete zavoljeti svoj novi YubiKey 5C NFC, a navest ćemo samo najznačajnije.

Moderan sigurnosni ključ za rad sa modernim uređajima
USB-C konektori su veoma popularni, a najnoviji laptopi i računari, od MacBook-a do Windows Surface Pro-a, prelaze sa tradicionalnih USB-A portova na USB-C portove. YubiKey 5C NFC kombinuje USB-C i NFC konektore na jednom sigurnosnom ključu, što ga čini savršenim rješenjem za provjeru autentičnosti za rad na bilo kojem modernom uređaju vodećih platformi kao što su iOS, Android, Windows, macOS i Linux.

Sigurnosni ključ kompatibilan s USB-C i NFC-om s podrškom za više protokola, uključujući pametnu karticu
Kao dio YubiKey serije 5, YubiKey 5C NFC opremljen je za više protokola: FIDO2 i WebAuthn, FIDO U2F, PIV (pametna kartica), OATH-HOTP i OATH-TOTP, OpenPGP i YubiOTP. Ova fleksibilnost je neprocjenjiva prednost, posebno za preduzeća, jer omogućava jedan ključ za rad na širokom spektru usluga i aplikacija, od e-mail klijenata, IAM rješenja, VPN dobavljača, Password menadžera, do platformi za društvene mreže i još mnogo toga.

Sigurnosni ključ koji omogućava rad na daljinu
Rad od kuće neće je novi poslovni koncept mnogih kompanija, a kompanije se suočavaju sa sigurnosnim izazovima novog koncepta. Sigurnosni ključevi dokazana su metoda zaštite od krađe identiteta i man-in-the-middle napada u 100% slučajeva, a imaju dodatnu prednost jednostavne upotrebe. Uz mogućnost rada na modernim uređajima, YubiKey 5C NFC savršeno odgovara za online sigurnost vaših radnika koji rade od kuće.

Za više informacija o YubiKey proizvodima pozovite nas na broj telefona 033 931 987 ili nam pišite na prodaja.biz@logosoft.ba.

Vaš Logosoft