YubiKey – uređaj za sigurnu autentikaciju bez lozinki

Lozinke, kao metod za provjeru identiteta, već neko vrijeme nisu dovoljno sigurne. Multifaktorska autentikacija značajno unaprijeđuje sigurnost ovog procesa, ali i to je samo tranziciona faza do okruženja koje će u potpunosti biti bez lozinki (passwordless). Mi već danas aktivno razmišljamo o tome, i zato smo uspostavili partnerstvo sa vodećim svjetskim proizvođačem hardverskih ključeva za vrhunsku online sigurnost, autentikaciju bez lozinki i premium korisničko iskustvo. YubiKey uređaji su u potpunosti podržani od strane najvećih IT vendora  poput Microsofta, Amazona, Google-a, ali i od strane stotina kompanija koje koriste sigurnu online autentikaciju za svoje web servise. Cijelu listu možete vidjeti ovdje.

Preko 80% uspješnih cyber napada koji su se dogodili tokom prethodne godine, bili su bazirani na krađi digitalnog identiteta ili ugrožavanju sigurnosti digitalnog identiteta. Ova vrsta napada je dodatno usložnjena time što za tendenciju imaju to da što duže ostanu neotkriveni. Uvođenjem hardverske autentikacije bez lozinke značajno se podiže sigurnost identiteta, jer korisnici više ne trebaju postavljati, obnavljati, zaboravljati i ponovo postavljati veliki broj lozinki.

Postani korisnik

YubiKey ključevi omogućavaju jednostavno i sigurno logiranje na radne stanice, internet usluge ili mobilne aplikacije, a zasnovani su na hardveru koji dolazi u nekoliko modela:

YubiKey 5 Series –vodeći uređaj za vašu sigurnost
Multiprotokolarni sigurnosni ključevi, koji podržavaju različite tipove autentikacije, uključujući snažnu dvofaktorsku, multifaktorsku i passwordless autentikaciju, kao i tehnologiju touch-to-sign.
- Sprječava krađu računa i podataka
- Podržava protokole FIDO2, FIDO U2F, One-time password (OTP), OpenPGP i pametnu karticu za desktop računar ili laptop
- uređaji posjeduju USB-A, USB-C, NFC i lightning konektore.
- Više informacija o našem best selleru YubiKey 5C NFC  možete pronaći klikom na proizvod

Saznajte više o YubiKey 5 Series > 



YubiKey Bio Series

YubiKey Bio uređaj je hardverski autentikator koji ima sistem za prepoznavanje otiska prsta. Omogućava veliku pouzdanost i sigurnost bez upotrebe lozinki, uz mogućnost pohranjivanja više otisaka i biometrijsku prijavu u kombinaciji sa PIN-om. YubiKey Bio Serija kreirana je prvobitno za desktop računare i nudi snažnu zaštitu pomoću biometrijske provjere autentičnosti. Savršena je kombinacija prepoznatljive Yubico hardverske sigurnosti i jedinstvenog korisničkog iskustva. 
- Zadovoljava najstrožije sigurnosne zahtjeve hardvera sa predlošcima otisaka prstiju koji su pohranjeni u sigurnosnom elementu ključa
- Mogućnost izravnog korištenja sa operativnim sustavima i preglednicima kao što su Windows, macOS, Chrome OS, Linux, Chrome ili Edge
- Podržan kroz: FIDO2/WebAuthn i FIDO U2F
- Dostupan kao USB-A ili USB-C sa biometrijskom sigurnosnom provjerom

Saznajte više o YubiKey Bio Series >
 
YubiKey 5 FIPS Series
YubiKey FIPS certificirani sigurnosni ključevi sadrže najviši stepen sigurnosti (AAL3) novih NIST SP800-63B smjernica.
-  Pogodan je za vladine institucije i regulisane industrije
Posjeduju multifaktorsku autentifikaciju podržanu kroz: pametnu karticu za desktop računar ili laptop, One-time password (OTP), OpenPGP te FIDO2/WebAuthn i FIDO U2F,
- uređaji posjeduju USB-A, USB-C, NFC i lightning konektore
Saznajte više o YubiKey 5 FIPS Series >


 
YubiKey 5 CSPN Series

YubiKey 5 CSPN serija sprječava preuzimanje računa i krađu podataka te olakšava implementaciju snažne, skalabilne provjere autentičnosti. Također štiti kompanije od potencijalne opasnosti Phishing-napada.
- Posjeduje sigurnosni certifikat prve razine (ANSSI standard)
- Multifaktorsku zaštitu podržanu kroz: FIDO2/WebAuthn, FIDO U2F, pametnu karticu i One-time password (OTP)
- Sigurna autentifikacija bez lozinke pomoću pametne kartice ili FIDO2/WebAuthn
-YubiKey 5 CSPN serija kompatibilna je sa Microsoft Windows, macOS, Android i Linux sustavima, kao i vodećim preglednicima
- Mogućnost biranja između ukupno šest formata koji korisnicima omogućavaju povezivanje pomoću USB-A, USB-A, NFC i Lighthing konektora

Saznajte više o YubiKey 5 CSPN Series >


   Security Key serija
Predstavnik ove serije je model Security Key NFC koji kombinira autentikaciju baziranu na hardveru, kriptografiji javnog ključa i protokolima U2F i FIDO2 za uklanjanje mogućnosti krađe računa i podržan je od strane Googlea, Facebooka i stotine drugih online platformi, a uređaj posjeduje USB-A i NFC konektore te je vodootporan i otporan na udarce.


 




Security Key Series - uskoro u ponudi!

Yubico serije "Security Key NFC" i "Security Key C NFC" pružit će vam zaštitu od krađe i preuzimanja računa i podataka. Nova Yubico serija zaštiti će preuzimanje vaših podataka i računa kombinacijom hardverske autentifikacije, Public Key kriptografije i U2F i FIDO2/WebAuthn protokola.
- Security Key seriju možete odmah upotrijebiti prilikom korištenja Gmail-a, Facebook-a i stotinama drugih servisa
- Sadrži FIDO2/WebAuthn, U2F
- Vodootporan i otporan na vanjske faktore
- Posjeduje dvije mogućnosti povezivanja: USB-ANFC i usb-c/nfc
Saznajte više o Security Key Series >



YubiHSM 2 and YubiHSM 2 FIPS
Revolucionarna kriptografska zaštita za servere, aplikacije i računala.
- Poboljšana zaštita kriptografskih ključeva
- Brza integracija sa hardverski pojačanom sigurnošću
- Pojednostavljena implementacija za velike i male kompanije
- Dostupno u FIPS i non FIPS verzijama sa identičnim funkcionalnostima
Saznajte više o YubiHSM 2 and YubiHSM 2 FIPS >





Yubico je svoje YubiKey proizvode standardizirao u saradnji sa velikim vendorima i organizacijama, poput Microsofta, Googla ili Facebooka.
Konzorcij za svjetsku internet mrežu (World Wide Web Consortium - W3C) je u saradnji sa Yubicom usvojio standard  koji je pomogao da se YubiKey pristup šifriranja ugrađuje u web pretraživače, čineći ga dosta jednostavnijim za implementaciju na web lokacijama.

Kada je YubiKey priključen na vaš računar, tablet ili mobilni telefon, dokazivanje vašeg identiteta nekoj aplikaciji ili web lokaciji vrši se upisivanjem PIN-a za sam uređaj, koji otključava pristup pohranjenim kredencijalima. Na budućim prijavama se autentikacija vrši jednostavnim dodirivanjem dugmeta na vašem YubiKey uređaju. Sva kriptografija se događa nevidljivo, štiteći vas od lažnih web lokacija i malverskog softvera za krađu lozinki pa čak i sofisticiranih napada preotimanja multifaktorske autentikacije. Yubikey može pohraniti više različitih setova kredencijala na jedan uređaj, što vas lišava potrebe da nabavljate više od jednog uređaja po korisniku.

YubiKey nudi modernu provjeru autentičnosti za zaštitu Microsoft 365 i Office 365 računa, koristeći najnovije protokole utemeljene na standardima sa najvišim nivoom sigurnosti koji su urađeni u saradnji sa kompanijom Microsoft. YubiKey prijavljuje korisnika bez potrebe da prebaci fokus na različite ekrane ili da korisnik mora unositi duge jednokratne kodove. Njegova velika prednost je što ga je lako implementirati i upravljati s njim, jer korisnici mogu samostalno registrovati svoje sigurnosne ključeve, samostalno administrirati i oporaviti račune. YubiKey se prvi put registruje na sigurnosnim postavkama YubiKey usluge, a nakon toga uređaj jednostavno stavite u USB port na računaru i dodirne za potvrdu identiteta ili sa YubiKey uređajom dodirnete telefon za provjeru identiteta na telefonu. Korištenje YubiKey ključeva zajedno sa Office 365 / Microsoft 365 servisima vam omogućava da svojim servisima pristupate bez korištenja lozinki, čime svojoj kompaniji pružate bolje korisničko iskustvo, a s druge strane svojim korisnicima pružate najveću trenutno dostupnu zaštitu online identiteta.

Mnogo je načina kako možete koristiti vaš sigurnosni YubiKey ključ za zaštitu poslovnih i privatnih korisničkih računa.  Kako možete konfigurisati i koristiti dva najprodavanija modela – YubiKey Security Key NFC i YubiKey 5 NFC pogledajte na linku

Za više informacija pozovite nas na broj telefona 033 931 987.

Postani korisnik

Yubico brošura