Super TV

SUPER TV je Internet protokol televizija (IPTV) koja se bazira na IP tehnologiji i donosi visok stepen interaktivnosti i personalizacije televizijskih sadržaja. SUPER TV je dostupna u zoni pokrivenosti Logosoft infrastrukturom. Klikom na link u nastavku možete provjeriti da li se nalazite u zoni dostupnosti Logosoft usluga. 
⬇ ⬇ ⬇
logosoft.ba | Provjera dostupnosti

 

Zašto se opredijeliti za SUPER TV?

  • Zato što ima najbolji mogući kvalitet slike,
  • Zato što sa EPG-om i sistemom podsjetnika besciljno prebacivanje kanala odlazi u prošlost,
  • Zato što snimalica omogućava snimanje emisija na više kanala istovremeno kao i mogućnost Pauziraj TV/Gledaj ispočetka i Gledaj propušteno,
  • Zato što ima videoteku na klik daljinskog upravljača,
  • Zato što raspolaže sa preko 260 digitalnih TV kanala,
  • Zato što posjeduje TV vodič i listu omiljenih kanala,
  • Zato što imate SUPER WEB TV usluge za sve korisnike,
  • Zato što imate pristup aplikacijama (Vrijeme, Sportski rezultati, Vijesti, Dječiji TV).

SUPER TV je usluga koja će u potpunosti promijeniti Vaše dosadašnje poimanje televizije i kućne zabave. Dobijate najbolju zabavu na jednom mjestu, nevjerovatnu raznolikost kanala, bilo da se radi o emisijama, reportažama, sportu, dječijim filmovima ili komediji, doživite željeni program u HD kvaliteti. 

SUPER TV usluga je dostupna Logosoft korisnicima u okviru LoGo! Slagalice.  

Šta je SUPER TV?

SUPER TV predstavlja IP televiziju koja se bazira na internet tehnologiji. Za razliku od postojećih oblika distribucije televizije, SUPER TV kao novinu uvodi interaktivnost i visok stepen personalizacije televizijskih sadržaja, pa je tako kontrola nad TV programom u potpunosti u Vašim rukama. Jednostavno rečeno, SUPER TV je televizija budućnosti!Uživajte u jedinstvenom TV iskustvu sa preko 260 TV kanala, od toga čak 135 u HD rezoluciji sa omogućenim pauziranjem, ponovnim pokretanjem i snimanjem mnogih TV emisija. Do Vas dolazi neizmijenjeni MPEG2/MPEG4 signal što znači da do Vašeg TV prijemnika dolazi slika u onom obliku u kojem je TV stanice i emituju. To znači da je kvalitet slike najbolji mogući bez ikakve degradacije video i audio signala.
 

Zašto SUPER TV?

SUPER TV nudi više od 260 domaćih, regionalnih i stranih kanala u 8 paketa: Nice Paket, Very Nice Paket, Great Paket, HBO Premium HD, HBO HD Paket, Cinemax HD Paket, Filmbox Paket i Zadruga paket. Veliki broj stranih kanala je lokalizovan titlovima. Ako niste ljubitelj titlova, jednostavno ih isključite. Želite da promijenite audio jezik sa maternjeg jezika na neki drugi – možete i to! Personalizacija sadržaja je moguća do najsitnijih detalja. 
Dodatno, imate mogućnost zakupa videoteka i na taj način možete gledati razne  premium sadržaje kada god to poželite. Videoteke Nick + i AXN NOW su potpuno besplatne, dok su videoteke Minimax i Superstar dostupne uz mjesečni zakup uz neograničeno gledanje sadržaja unutar videoteka, a moguće je gledanje i po filmu u okviru Dorcel videoteke i videoteke sa filmovima.

Kao odgovoran roditelj imate moć da svojoj djeci ograničite pristupa pojedinim TV kanalima i neprimjerenim programskim sadržajima. Kroz postavke možete ograničiti VOD sadržaje neprimjerene uzrastu vaše djece, a možete zaključati i čitav kanal koristeći svoj jedinstveni PIN kod.

SUPER TV karakteristike

 

 

 🔴EPG

TV vodič (EPG – Electronic Program Guide) omogućava kompletan uvid u raspored emitovanja TV programa za više dana, a osim vremena početka i kraja TV programa, u većini slučajeva se mogu pronaći i opširnije informacije poput sadržaja film ili serije. Putem TV vodiča korisnik može da kreira podsjetnike za sadržaje koje ne bi želio da propusti. Pored ove funkcionalnosti korisnik kroz TV vodič može zakazati snimanje sadržaja i pokrenuti sadržaje koji su već završeni (Gledaj propušteno) i to do 72 sata unazad.

🔴 Videoteka

Jednostavnim pritiskom na Meni dugme, prikazuje se sekcija sa dodatnim sadržajem. Navigacija dodatnim sadržajem je jednostavna (Gore/Dolje/Lijevo/Desno). Da bi se odabrao i pokrenuo označeni sadržaj, potrebno je pritisnuti OK dugme. Sadržaj je moguće premotavati unaprijed i unazad. Povratak iz odabranog sadržaja na meni ili povratak iz menija na TV je moguć ponovnim pritiskom dugmeta Meni ili TV, Back, LastCh. Opcija videoteka nije dostupna ukoliko nema sadržaja koji je prilagođen izabranom uzrastu.

 
🔴 Lista omiljenih kanala 

Ova funkcionalnost omogućava korisniku da kreira liste svojih omiljenih TV programa. Korisnici imaju mogućnost da kreiraju 5 različitih lista omiljenih programa bez ograničenja broja programa koji mogu da se nalaze u listi. Meni za kreiranje liste omiljenih programa se nalazi u glavnom meniju. Listi omiljenih kanala moguće je pristupiti i direktno izborom dugmeta na 
daljinskom upravljaču.🔴Snimanje sadržaja

Korištenjem usluge snimanja sadržaja možete putem TV vodiča zakazati snimanje programa, filma, ili serije i da snimljeni sadržaj gledate sve dok ga ne obrišete. Snimanje sadržaja je moguće izabrati na 30 dostupnih kanala, ukupno vrijeme trajanja snimljenih sadržaja ne može da bude duže od 10 sati. Listu zakazanih snimanja je moguće pozvati izborom opcije iz glavnog menija, a takođe u istom se može odabrati i pregled snimljenih sadržaja.

 🔴 Pauziraj TV/Gledaj ispočetka

Pauziraj TV je mogućnost da pauzirate gledanje trenutnog programa i da nastavite gledanje kad to poželite. Pored toga, pauziranim sadržajem možete manipulisati tako da:
- premotavate unazad (Rewind funkcija – 2x,4x,16x i Fast Rewind – u vremenskim intervalima od 5 min.) u okviru vremenskog intervala emitovanog programa definisanog kroz metapodatke TV vodiča,
- premotavate unaprijed (Forward funkcija - 2x,4x,16x i Fast Forward – u vremenskim intervalima od 5 min.) sve do momenta stizanja sadržaja u realnom vremenu (LIVE TV) i nastavka gledanja emisije u realnom vremenu.

 

🔴Gledaj propušteno

Gledaj propušteno je usluga koja omogućava naknadno gledanje propuštenog emitovanog sadržaja na unaprijed određenom broju TV kanala u prethodna 72 sata. Sadržajima na 30 kanala na kojem je moguće se vratiti unazad pristupa se putem TV vodiča, pritiskom navigacijskih dugmadi lijevo (nazad po vremenskoj osi) i biranjem željenog sadržaja dugmetom OK. Sadržaj koji ste odabrali možete premotavati naprijed, nazad ili pauzirati.

 
🔴 Dječija TV

Dječija TV je poseban mod koji je namijenjen najmlađim gledaocima ali i njihovim roditeljima. Omogućava kontrolu sadržaja 
koje dijete može gledati kao i vremena koje može provesti pred TV ekranom. Dizajn i kontrole u Dječijem TV modu su potpuno pojednostavljene i prilagođene djeci. Sadržaji koji su dostupni u modu za djecu su odabrani TV kanali i Videoteka (ukoliko je tako definisano).Sav sadržaj se klasifikuje po dobnoj granici za koji je sadržaj prilagođen. Roditeljima je na raspolaganju nekoliko podešavanja među kojima su vremensko ograničenje, ograničenje tipa sadržaja, te zaštita u vidu unosa PIN-a prilikom pokretanja i izlaska iz Dječijeg moda.

🔴 Linkovi za korištenje Super TV interfejsa
Detaljno uputstvo za korištenje Super TV interfejsa možete pronaći na link u nastavku: 

Logosoft verzija uputstva za korištenje SUPER TV interfejsa.pdf
Ukoliko želite na još jednostavniji način da saznate sve o korištenju SUPER TV interfejsa pogledajte video zapis koji smo pripremili za Vas klikom na link:
Snimanje sadržaja i lista omiljenih kanala - Logosoft SUPER TV usluga - uputstvo za korištenje - YouTube


 🔴Aplikacija (Vrijeme, Sportski rezultati, Vijesti, Dječiji TV)

Izborom taba aplikacije iz glavnog menija u izboru imate dodatne usluge – npr. ako želite da provjerite vremensku prognozu, a aplikacija vam donosi i rezultate iz fudbala, tenisa, košarke i drugih popularnih sportova.Aplikacija sadrži i poseban TV mod koji omogućava istovremeno praćenje sportskih rezultata i gledanje TV kanala. Pored toga aplikacija sadrži i funkcionalnosti poput pretrage po nazivu takmičenja ili učesnika kao i selekciju omiljenih takmičenja, mečeva i učesnika.
📍Dodatna oprema: Daljinski upravljač Superior Freedom 4 in 1 po cijeni od 15,00 KM sa uključenim PDV-om.  
  

 

LISTA TV KANALA

Želite da uvrstimo neki novi kanal u ponudu?! Pišite nam na novi.kanali@logosoft.ba