workimg

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft, kao društveno odgovorna kompanija, sponzor je ovogodišnjeg
Dana sigurnijeg interneta koji će se obilježiti 06. februara 2018. pod sloganom „Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji internet počinje s tobom!“. Logosoft se priključio akciji u cilju podržavanja napora i aktivnosti u oblasti sprečavanja zloupotrebe djece i mladih putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija. 

U tu svrhu, organizatori ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta će organizovati online takmičenje za djecu osnovnih škola, učenike I-IV i učenike V – IX razreda, širom BiH, Hrvatske i Srbije na temu sigurnosti na internetu. Takmičenje će se realizirati 6. februara 2018. godine u periodu od 09:00 do 19:00 sati u formi online kviza s pitanjima u vezi sa sigurnim korištenjem interneta, koji će biti dostupan na web stranici www.dansigurnijeginterneta.org posebno kreiranoj u cilju realizacije ovih aktivnosti. 

"Svjesni smo da su djeca najosjetljivija kategorija internet korisnika, stoga je podrška Logosofta ovakvim inicijativama neizostavna. Sigurnost djece i mladih na internetu je ozbiljan izazov kompletne svjetske javnosti i nadamo se da će ovakve inicijative pokrenuti sistematski pristup rješavanju ovoga problema i u našoj državi. Pozivamo sve roditelje, odnosno njihovu djecu da aktivno uzmu učešće u ovom projektu te se na ovaj način dodatno educiraju i zaštite".

Vaš Logosoft