workimg

Logosoft i Sarajevska filharmonija donose maestralni koncert Stefana Milenkovića i Ive Lipanovića

Poštovani korisnici,

Kompanija Logosoft, kao društveno odgovorna kompanija, tokom svog višegodišnjeg djelovanja kontinuirano podržava Sarajevsku filharmoniju u promociji klasične muzike, umjetnosti i kulture.

Već dugi niz godina nesebično pruža podršku ovoj ustanovi u realizaciji najljepših koncerata umjetničke muzike pa svoju opredijeljenosti podršci kulturnim događajima pokazuje i generalnim sponzorstvom predstojećeg koncerta sa solistom Stefanom Milenkovićem i dirigentom Ivom Lipanovićem.

U petak, 17. marta 2023. godine publika će imati priliku uživati u maestralnim izvedbama vrhunskog soliste Stefana Milenkovića pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića. Koncert će se održati u raskošnom ambijentu Narodnog pozorišta Sarajevo s početkom u 20 sati. Ovo je zajednički nastup dvojice velikana nakon dugo vremena, a publika će imati ekskluzivnu priliku da sluša izvedbe Brahmsovog Koncerta za violinu i orkestar u D-duru, izbor Mađarskih plesova te Listovu Mađarsku rapsodiju.

Svjetski poznat violinist Stefan Milenković započeo je svoju karijeru veoma rano te je kao petogodišnjak po prvi put nastupio uz orkestar, a dugogodišnja predanost razvoju talenta rezultirala je izvođenjem 1.000 koncerta sa samo 16 godina. Karijerni put Stefana Milenkovića neprestano je išao uzlaznom putanjom, a u samom vrhu umjetničke muzike zadržao se i danas. Svoje nevjerovatne izvedbe donosi na instrumentu iz 18. vijeka, što posebno fascinira sve ljubitelje violine i njenog zvuka. Dirigent Ivo Lipanović dirigirao je prvi put Stefanu Milenkoviću kada je Stefan bio još dijete, tako da je ovo posebna prilika da se na ovom mjestu ponovo susretnu ova dva velika muzička umjetnika.

"Kompanija Logosoft smatra društvenu odgovornost jednom od temeljnih odrednica svog poslovanja. Sarajevsku filharmoniju već dugo podržavamo, a dodatno smo se odlučili i za ovaj projekat sponzorstva i to u godini kada Filharmonija obilježava cijelih 100 godina svog rada i postojanja. U vremenu kada smo svakodnevno izloženi lošoj muzici, rijalitijima i sličnim pošastima modernog doba, mi smo odabrali da podržimo istinske umjetnike, one koji su svoj život posvetili kulturi i prelijepoj klasičnoj muzici. Izrazito smo ponosni što je Logosoft generalni sponzor ovog koncerta, jer će publika imati zaista jedinstvenu priliku da prisustvuje sjajnoj izvedbi svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića pod dirigentom palicom maestralnog Ive Lipanovića", izjavio je Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći na web stranici Sarajevske filharmonije saph.ba, a karte možete kupiti na sljedećem linku KONCERT SARAJEVSKE FILHARMONIJE | kupikartu.ba | Sva zabava na jednom mjestu! 

Vaš Logosoft